Espresso Romano ir kaut kas ģeniāls. Sākumā īsti itāliski sagrauzdē tumšu, rūgtu kafiju un tad pieliek citronu, lai dabūtu nost to rūgtumu un pievienotu mazliet skābumu. 2 atbildes
Armands Brants (2023-04-26 22:57:48) |
Espresso Romano ir kaut kas ģeniāls. Sākumā īsti itāliski sagrauzdē tumšu, rūgtu kafiju un tad pieliek citronu, lai dabūtu nost to rūgtumu un pievienotu mazliet skābumu. | ||
is_art (2023-04-27 11:52:13) |
@armandsbrants Jā, Itāļu kafija ir savdabīga. Neesmu izpètījis viņu grauzdēšanas tehniku, bet pēc garšas līdzībām šķiet, ka izmanto galvenokārt Mexikāņu pupas. Tas kardamona vieglais saldums uzpeld abos. | ||
Armands Brants (2023-04-27 12:43:46) |
@is_art Pārāk vispārināti. ;) Es Meksikā pamēģināju dažas no vietējiem grauzdētājiem, kardamonu neatceros. Un itāļiem arī ir baigi daudz visādu variantu, bet laikam vienojošais tomēr ir, ka baigi sanāk pārgrauzdēt. |