Pieneņu medus 9 atbildes

Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:13)
@twitter
Pieneņu medus
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:14)
@twitter
Vikipēdija sacīja, ka medus satur ~15% ūdens un ~4 pH. Cukurs ir cukurs, bet skābi nolēmu paspaidīt no citrona, kura pH ir ~3. Te noderēja lakmusa papīrīši. https://t.co/UCPesZZSnI
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:15)
@twitter
Viss sākās ar pieneņu ziediem, kurus kārtīgi noskaloju un izplūkāju ziedlapiņas. Apbēru ar kilogramu cukura, pielēju sulu no 2 citroniem, un noliku ievilkties uz dažām dienām. https://t.co/7yG5AuJ2UC
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:17)
@twitter
Manā prātā, termiskās apstrādes neesamība ļautu saglabāt atsevišķus enzīmus (vai vienalga kas tur vēl), kas tikai bagātinās produkta garšu.
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:17)
@twitter
Te sākās problēmiņas... Šķiet, ka biju nepareizi pieņēmis ziedlapiņās un citrona sulā esošo ūdens daudzmu, jo tā masa bija ieguvusi pārāk zemu viskozitāti. Šķiet, ka bija padarbojušās arī dažas sīkstas baktērijas, jo bija jūtams neeedaudz etiķskābes.
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:18)
@twitter
Paņemot pH mērījumu, tas rādīja tādu pašu kā citrona sulai ~3. Mazliet pasmadzeņoju un radās jautājums - lakmusa papīrīši mēra skābes stiprumu vai tā koncentrāciju? No zinošās @kruuna noskaidroju, ka tas viss nav tik vienkārši.
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:20)
@twitter
Sākotnēji varētu šķist, ka skābu vidi varētu neitralizēt nedaudz bāze, piemēram dzeramā soda. Nekad, nekad to nedariet. Nolēmu visu atšķaidīt ar lielāku daudzumu cukura. yolo Izspiedu visu sākotnējo labumu caur marli un atlikušās ziedlapiņas aplēju ar ūdeni un novārīju. https://t.co/4X81PLSl6P
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:22)
@twitter
Novārījumu nokāsu, piebēru vēl cukuru, un, intereses pēc, to nolēmu vārīt līdz karamelizācijas procesam. Uzmanīgi vēroju notiekošo, lai nekas nesāk piedegt. https://t.co/hcQdCzuqri
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:23)
@twitter
Karamelizētā daļa bija tumši brūna, augstu viskozitāti, labu aromātu un garšu, taču pietrūka skābums. Loģiski, es abus virumus salēju vienā... https://t.co/12k4TbIGpS
Kārlis Langins
(2022-06-02 23:04:24)
@twitter
Sanāca visnotaļ patīkams sīrups. Garšu raksturotu kā vispirms cukurs, tad karamele, tad pienenes. Uzlējums (?) Ziedlapas240g Cukurs1150g Citrons200g Vārīšana Ūden snosedzot ziedlapas Cukurs600g Gala produkts ~4 pH

© 2009-2017 civciv ;)