tā, kura ir labākā un vienkāršākā vasaras vakariņu mazsālītu gurķīšu recepte? 5 atbildes
Marta Krivade (2020-07-22 22:40:12) |
tā, kura ir labākā un vienkāršākā vasaras vakariņu mazsālītu gurķīšu recepte? | ||
Kristaps Skujiņš (2020-07-22 22:43:58) |
@martakrivade https://t.co/XxdPi2Zy9G | ||
Kārlis Langins (2020-07-22 22:58:06) |
@martakrivade atkarīgs no atvēlamā laika, ātrais variants ir ielikt veselus gurķus kopā ar ~3% sāls (no gurķu masas) + kapātas dilles un sasmalcinātu ķiploku, un kārtīgi sakratīt, lai mizā veidojas mikroplaisas un sāls pa dažām stundām paspēj iesūkties. | ||
Kārlis Langins (2020-07-22 23:03:41) |
@martakrivade ilgais variants ir novārīt sinepju sēklas, lauru lapu, kad atdzisis apliet gurķus ar dillēm un ķiplokiem + 3% sāls no kopējās masas, gaidīt vēlamo garšu īpatsvaru (aptuveni 2 dienas). Gurķus var izņemt no braina, lai nofiksētu garšu, bet ar laiku sāksies fermentācijas process. | ||
Kārlis Langins (2020-07-22 23:21:24) |
@martakrivade vsp, ar "slapjo fermentāciju" diezgan maz esmu darbojies, teorētiski varētu vajadzēt vairāk par 3% sāls, you might want to fact check that | ||
Madara Sakoviča (2020-07-23 00:00:03) |
@martakrivade Litrs ūdens, 2 ēdamkarotes sāls, 1 ēdamkarote cukurs. Lej virsū karstu gurķiem+dillēm, kādam ķiplokam. Pikantumam var pielikt tējkaroti sinepes |